Trauma-theraplay -teemapäivä 8.12.2021

Theraplay-yhdistys järjestää traumateemapäivän 8.12.2021

Kehityksellisen trauman vaikutus perhesuhteisiin: Theraplay hoidon suunnittelu ja toteutus

Teemapäivässä perehdytään kehitykselliseen traumaan sekä vanhemman että lapsen näkökulmista. Kiintymyshaavat, puutteellisuus ja emotionaalinen laiminlyönti omassa lapsuudessa vaurioittavat vanhemman kykyä toimia kiintymyshahmona. Vanhemman kiintymyshaavojen kanssa työskentely muodostaa Theraplayssa olennaisen osan muutosta myös suhteessa omaan lapseen. Ymmärrys kehityksellisestä traumasta tukee Theraplay-työntekijää kohtaamaan näitä vanhemman kiintymyshaavoja sekä istuntotyöskentelyssä että vanhemman omilla käynneillä. Teemapäivän aikana pohditaan Theraplayn käytännön keinoja (kiintymyshaastattelun läpikäyminen vanhemman kanssa, kehityksellisestä traumasta keskustelu, hoivaavat ja yhteyttä rakentavat harjoitukset) tukea vanhempaa suuntautumaan omaan lapseen. Keskeistä ovat työntekijän vastatunteet, ja traumailmiöiden sietäminen suhteessa vanhempaan (mm. katkostyöskentely).

Lapsen kanssa työskenneltäessä ’traumalinssien’ käyttäminen auttaa mukauttaa Theraplay-istunnot sekä aktiviteetit lapselle siedettävälle ja eteenpäinvievälle tasolle. Teemapäivän aikana käydään läpi useiden Theraplay-aktiviteettien muokkaamista ja mukauttamista traumatyöskentelyyn sopivaksi. Lisäksi keskustellaan ns. normatiivisen vastustuksen ja traumaperäisen vastustuksen tunnistamisesta ja puheen/keskustelun erilaisesta merkityksestä istuntotyöskentelyssä.

Päivän aikana käymme läpi Theraplay-hoitoesimerkkejä ja harjoittelemme aktiviteetteja. Teoriaosuudessa käydään läpi kehityksellisen trauman ulottuvuuksia ja ilmenemistä ihmissuhteissa (parisuhteet mukaan lukien).

Teemapäivä on avoin kaikille.

Koulutus toteutuu etänä 8.12.2021 klo 10-16. Koulutettaville lähetetään zoom-linkki ja materiaalit ja pieni ennakkotehtävä noin viikkoa etukäteen.

Teemapäivän hinta on 255 € (+ alv 24%), jolloin hinta yhteensä 316,20 €.

Ilmoittautua voit täyttämällä alla olevan lomakkeen tai lähettämällä sähköpostia assistentillemme osoitteeseen hertta.aaltonen@theraplay.fi. Ilmoitathan viestissäsi seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, ammatti/toimikuva sekä mahdollisimman tarkasti laskutustiedot (Y-tunnus, laskutusorganisaatio, laskun saaja, laskutusosoite, verkkolaskutusosoite, välittäjätunnus, mahdolliset viitetiedot).

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.11, jolloin myös vahvistetaan koulutuksen toteutuminen. Huom. Paikkoja on rajoitetusti!

Ilmoittautumislomake

Voit rekisteröityä tapahtumaan tällä lomakkeella.
  • Tapahtuman tiedot

  • Trauma-theraplay -teemapäivä 8.12.2021
  • Ilmoittautujan tiedot

  • Laskutustiedot

  • Muuta