Vanhemmat vuorovaikutushoidossa – vanhemman mentalisaatiokyky ja sensitiivisen vuorovaikutuksen tukeminen
Vanhemman mentalisaatiokyky tarkoittaa kykyä havainnoida, pohtia ja eläytyä lapsen kokemuksiin. Samalla vanhempi kykenee myös ymmärtämään omia tunteitaan ja ajatuksiaan oman vuorovaikutuksen taustalla. Theraplay vuorovaikutushoidossa pyritään aktiivisesti tuottamaan ja lisäämään myönteisiä kokemuksia vanhemman ja lapsen suhteeseen. Tavoite on tukea vanhempaa lisäämään myönteistä, aikuisjohtoista sensitiivistä ja leikkisää vuorovaikutustamyös jokapäiväisessä arjessa. Tähän tarvitaan myös tietoisempaa kykyä ymmärtää omaa suhdetta lapseen. Seminaaripäivän aikana esitellään ajatuksia ja käytännön työmallia vanhemman mentalisaatiokyvystä ja sen tukemisesta luontevana osana theraplay-hoitoa.
Päivä tarjoaa tietoa vanhemman mentalisaatiokyvystä, ja miten sitä voi tukea. Päivän aikana kuullaan pitkän kokemuksen omaavia asiantuntijoita, Dos., psykoterapeutti Mirjam Kalland Social- och Kommunalhögskolan rehtori, MLL-puheenjohtaja sekä psykoterapeutti sekä Cathy Troupp, Anna Freud Center, Lontoo.
Kohderyhmä: Vuorovaikutustyötä tekevät ammattihenkilöt, myös muut kuin theraplay-koulutetut. Päivä toimii myös teemapäivänä, ja siitä saa koulutusmerkinnän.
Seminaari järjestetään 21.3.2018 klo 8.30–15.00 Folkhälsanin koulutustiloissa (Topeliuksenkatu 20, 00250 Helsinki, Ossiansali)
Hinta: 70 € (jäsenelle), 90 € (ei-jäsenelle), sis. lounaan ja kahvin
Seminaarin esite Tharaplay-teemaseminaari 21.3.2018