Theraplay-nimikkeitä

SELVITYS KÄYTÖSSÄ OLEVISTA THERAPLAY® -NIMIKKEISTÄ

(THERAPLAYN KOULUTUSOHJELMA)

Theraplay Practitioner

Theraplay-koulutuksesta valmistutaan Theraplay Practitioner -nimikkeellä, joka on Theraplay Insituten käyttämä kansainvälinen tutkintonimike. Theraplay-koulutuksen läpikäynyt henkilö omaa valmiudet toteuttaa theraplay-hoitoja. Jokaisen ammattiharjoittajan vastuulla on ottaa itse selvää voiko hän Valviran ohjeiden mukaan tarjota palveluita itsenäisenä palveluntarjoajana. Jokaisen vastuulla on huolehtia siitä, että jos on oikeus tarjota palveluita yksityisenä ammatinharjoittajana, theraplay-hoitojen tulee toteutua koulutuksessa määriteltyjen periaatteiden mukaisesti. Mitä on theraplay-hoito?

Theraplay Practitioner -koulutukseen valitaan Suomessa henkilöt, jotka ovat suorittaneet loppuun sosiaali- tai terveydenhuollon alan perustutkinnon ja työskentelevät ammatillisesti lasten ja perheiden parissa.

Nämä ohjeet on päivitetty 19.9.2019 Suomen Theraplay-yhdistyksen hallituksen kokouksessa.

  1. KOULUTUSVAIHEESSA

Kouluttautumisvaiheessa (peruskurssin ja koulutusohjelmaan rekisteröitymisen jälkeen) omasta työstään voi käyttää nimikettä ”Theraplay Practitioner (koulutuksessa)” .

Huom! Pelkästään peruskurssin suorittaminen ei oikeuta Theraplay-nimikkeen käyttöön omasta työstään vaan edellyttää sitoutumista koulutusohjelmaan ja työnohjaukseen.

THERAPLAY-TOIMIJAN PÄTEVYYDEN TARKISTAMINEN

Suomen Theraplay-yhdistykseltä voi oheisella lomakkeella varmentaa tietyn henkilön Theraplay Practitioner pätevyys sekä Theraplay-työnohjaajan tai -kouluttajan pätevyyden.

Toivon vahvistusta onko kyseinen henkilö Suomen Theraplay-yhdistyksen ja USA:n Theraplay Instituten hyväksymä Theraplay-pätevöitynyt (Theraplay Practitioner), Theraplay-kouluttaja/työnohjaaja.