Vanhemmille

Theraplay koulutettavilleHyvät vanhemmat,

Olette mahdollisesti kiinnostuneita Theraplay-hoidon aloittamisesta, sillä teillä on jokin pulma lapsenne ja teidän välisessä arjen toiminnassa, ja tunnette, että ette selviä siitä yksin. Ihanaa, että olette lähteneet ratkomaan solmukohtaanne! Me yritämme olla apunanne.

Theraplay on mielenkiintoinen hoito: se pureutuu suoraan ihon alle, eikä halua tulkintoja tai mietiskelyjä ”miksi”. Se kohtaa lapsen ja perheen juuri tässä ja nyt, koska se etsii sellaisia kohtaamispintoja, joissa aikoinaan on tullut huonolta kuulostavia virityksiä tai kohtaamisen vaikeuksia. Se haluaa antaa teille ja lapsellenne uudenlaisia kokemuksia siitä, miten voi olla yhteydessä toiseen, ja vieläpä hauskalla tavalla.

Tämä tekee hoidon vaativaksi ja haasteelliseksi myös vanhemmille. Uskomme, että olette lapsenne parhaita asiantuntijoita, ja siksi haluamme teidät mukaan prosessiin jo heti alussa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että teemme teille sekä haastattelun omista /perheenne vaiheista, että myös videoidun vuorovaikutushavannoinnin. Palautteen annamme vain teille vanhemmille.

Myöhemmin tulette mukaan terapiatuokioihin osallistumalla itse, mutta aina ohjattuna ja ohjeistettuna: emme jätä teitä yksin.

Theraplay-hoito sinällään on hauska, ja erityisesti lapset pitävät siitä hyvin paljon. Kokemuksemme mukaan aikuisetkin – toiset jo ihan alussa, mutta loputkin pitkässä juoksussa – havaitsevat sen arkea koostavan vaikutuksen, koska annetut kotitehtävät tukevat yhteistä hyvää oloa tai hauskanpitoa..

Koska hoidossa mennään ”ihon alle” eli esiverbaalisiin kokemuksiin ja tuntemuksiin, on vanhempien hyvä tietää, että prosessi voi laukaista paljonkin omia tunnemuistoja. Siksikään emme koskaan aloita hoitosuhdetta, jos perheellänne on kriisivaihe menossa, tai sellainen on juuri ollut.

Hoidon aikana olemme yhdessä miettimässä sitä asiaa, joka voisi olla arjessanne toisin. Tavoitteemme on, että arki saa olla nautittavaa.

Lue lisää Theraplay-terapiasta..

Lista yksityisesti vastaanottavista Theraplay®-terapeuteista paikkakunnittain

Suomen Theraplay-yhdistys apunanne

theraplay-logo-mini