Yrityksille ja julkisyhteisöille

THERAPLAYKOULUTUKSIA OSTOPALVELUNA

Yritykset ja julkisyhteisöt voivat tilata Suomen Theraplay-yhdistyksen kautta omaan yksikköönsä Theraplay-koulutuksia.

Ostopalveluna toteutettuihin koulutuksiin yhdistys välittää Theraplay-sertifioidut kouluttajat sekä sisällöllisen materiaalin – muutoin kurssien järjestämisestä (tilat, opiskelijat, muut käytännön järjestelyt) vastaa tilaaja.

Alla kuvauksia mahdollisista kauttamme tilattavista koulutuksista, lisäksi myös erilaisia info-päiviä on mahdollista järjestää tilaajan toiveiden mukaan!

Tiedustelut ja tarjouspyynnöt: infotheraplay.fi

THERAPLAYN PERUSKURSSI (35h)

Viisipäiväinen Theraplayn peruskurssi on kahden kouluttajan mallilla ja Theraplay Instituten määrittelemällä koulutussisällöllä toteutettu johdatus Theraplayn maailmaan, johon sisältyy kurssin lisäksi yhden kouluttajan vetämät kaksi erillistä työnohjauskertaa peruskurssin jälkeen.

Peruskurssin suoritettuaan opintoja voi jatkaa rekisteröitymällä koulutusohjelmaan, joka tapahtuu opiskelijan näyttämällä oman hoitoistuntonauhan työnohjaajalle, jonka jälkeen tämä voi aloittaa suoritteiden keräämisen kohti Theraplay-practitioner -tutkintoa. Lisätietoa koulutuksen rakenteesta koulutusohjesivullamme.

RYHMÄTHERAPLAYN KOULUTUSOHJELMA

Lue lisää Ryhmätheraplayn monista mahdollisuuksista täältä . Menetelmää hyödynnetään nykyään onnistuneesti varhaiskasvatuksen lisäksi niin perusopetuksessa, lastensuojeluyksiköissä, perheiden kanssa kuin vanhustyössäkin!

PERUSKURSSIN A-OSA

Ryhmätheraplayn A-osa on ensimmäinen osa Ryhmätheraplay-ohjaajan koulutuskokonaisuudesta. A-osa on kahden kouluttajan mallilla toteutettu kaksipäiväinen (yht.16h) paketti, joka se antaa kurssilaisilleen valmiudet suunnitella ja toteuttaa vuorovaikutusleikkiryhmiä. Kurssipäivät rakentuvat teoriaosuudesta, videomateriaalien avulla työskentelystä, sekä pienryhmäharjoituksista.

Ilman jatkokouluttautumista A-osan suorittaminen ei kuitenkaan oikeuta Ryhmätheraplay-nimikkeen käyttöön. Koulutusprosessi on kokonaisuudessaan nähtävissä sivustollamme Ryhmätheraplay-ohjaajaksi kouluttautuminen.

PERUSKURSSIN B-OSA

Ryhmätheraplay B-osa on kaksipäiväinen (yht.16h) jatkokoulutus Ryhmätheraplay A-osan käyneille. Yhden kouluttajan mallilla toteutettava B-osa syventää Ryhmätheraplayn teoriaa opiskelijoiden omien videoitujen ryhmäistuntojen avulla. Videoituja istuntoja ehditään käsittelemään 6-12kpl kyseisten kahden päivän aikana.

Lisätiedot: Ryhmätheraplay-ohjaajaksi kouluttautuminen.

KIINTYMYSPOHJAISEN LEIKIN JOHDANTOKOULUTUS

Kuinka auttaa lasta saamaan elävä yhteys toiseen? Millaisin arjen keinoin voi helpottaa asettumista uuteen kotiin?

Kiintymyspohjaisen leikin johdantokoulutus sopii kaikille lasten kanssa työskenteleville aikuisille, jotka tarvitsevat uusia keinoja rakentaa ja vahvistaa vastavuoroisuutta lapseen. Esim. lastensuojelulaitosten työntekijät, sijais- ja adoptiovanhemmat tai lapsen sijoituksesta vastaavat sosiaalityöntekijät.

Koulutus on järjestetty kaksipäiväisenä ja sisältää Theraplayn teoreettisia perusteita, videonauhoitteita sekä pienryhmäharjoituksia. Kiintymyspohjaisen leikin johdantokoulutus ei ole osa Theraplay-practitioner- eikä Ryhmätheraplayn koulutusohjelmia.