Ryhmätheraplayn peruskurssit

K: Mitä tarkoittaa Ryhmätheraplayn peruskursseissa A- ja B-osat?

V: Peruskurssi on Ryhmätheraplayn puolella jaettu kahteen osaan, jossa A-osa on kaksipäiväinen menetelmään tutustuva koulutus, jonka tavoitteena on että jakson jälkeen jokaisella osallistujalla on valmiuksia perustaa oma ”Vuorovaikutusleikki” -ryhmä.

K: Milloin seuraava Ryhmätheraplayn peruskurssi järjestetään?

V: Suomen Theraplay-yhdistys on yrittänyt järjestää peruskurssin A-osan perinteisesti keväisin. Yhdistyksen sivuilla on yleensä myös tiedot ns. Jonotuslistalle ilmoittautumiseksi, jonne voi sitoumuksetta ilmoittaa olevansa koulutuksesta kiinnostunut. Näin ilmoitamme kun seuraavan peruskurssin ajankohta on selvillä.

K: Olen kiinnostunut Ryhmätheraplayn peruskurssille osallistumisesta, voinko liittyä nyt jo yhdistyksen jäseneksi?

V: Yhdistyksen jäseneksi voi hakemalla liittyä kuka tahansa Theraplaysta kiinnostunut henkilö. Näin pääsee myös koulutustiedotteiden ilmoittelun piiriin. Jäsenhakemuksen pääset täyttämään täällä.

K: Voiko Ryhmätheraplayn peruskurssin käydä, ilman että jatkaa koulutusohjelmassa tutkinnon loppuun saakka Ryhmätheraplay-ohjaajaksi?

V: Tottakai! Ryhmätheraplayn puolella tämä on reilusti yleisempää. Peruskurssista voi käydä pelkän A-osankin, jolloin opit saa käyttöönsä, mutta ilman jatkokouluttautumista A-osan suorittaminen ei kuitenkaan oikeuta Ryhmätheraplay-nimikkeen käyttöön omassa työssään.

K: Voiko Ryhmätheraplayn peruskurssin järjestää omassa työyhteisössä, tilauskoulutuksena?

V: Ilman muuta, Ryhmätheraplayn peruskurssin A-osaa varsinkin on järjestetty eri puolella Suomea eri yhteisöjen toimesta ostopalvelukoulutuksina lukemattomia kertoja. On jopa toteutettu kuntarajat ylittävää yhteistyötä päivähoitohenkilöstön keskuudessa, jotta koulutukseen ollaan saatu kaikki paikat täytettyä ja näin jaettu kustannuksia.

Tarjouspyynnöt ostopalveluna toteuttaviin koulutuksiin ystävällisesti osoitteella info(a)theraplay.fi