Peruskurssille hakeminen

K: Milloin seuraava Theraplayn peruskurssi järjestetään?

V: Suomen Theraplay-yhdistys on järjestänyt peruskoulutusvaiheen perinteisesti vuosittain alkusyksystä. Yhdistyksen sivuille ilmestyy edeltävänä talvena tarkemmat tiedot koulutuksesta sekä hakuohjeet.

K: Onko tulevista Theraplayn peruskursseista mahdollista saada tietoa?

V: Kyllä vain, voit ilmoittaa yhteystietosi yhdistykselle osoitteella info(a)theraplay.fi. Välitämme tietoa kaikista Suomessa järjestettävistä Theraplay-koulutuksista, muistakin kuin Suomen Theraplay-yhdistyksen järjestämistä, mikäli järjestäjänä toimiva taho sallii näin tapahtuvan.

K: Olen koulutukseltani erityislastentarhanopettaja/ puheterapeutti /opettaja /sairaanhoitaja / toimintaterapeutti /lastentarhanopettaja, voinko hakea Theraplayn peruskurssille tai Theraplayn koulutusohjelmaan mukaan?

V: Kyseisellä koulutustaustalla voi hyvin hakea peruskurssille ja koulutusohjelmaan mukaan. Kannattaa kuitenkin pohtia, onko theraplay- vai ryhmätheraplay koulutus omaan työnkuvaan sopivampi vaihtoehto. Theraplay-hoitojen toteuttaminen tapahtuu perheiden kanssa ja koulutuksessa eteneminen tapahtuu tekemällä hoitoja työnohjauksessa. 

K: Olen aikeissa hakea seuraavalle Theraplayn peruskurssille mukaan, voinko liittyä nyt jo yhdistyksen jäseneksi?

V: Yhdistyksen jäseneksi voi hakemalla liittyä kuka tahansa Theraplaysta kiinnostunut henkilö. Näin pääsee myös koulutustiedotteiden ilmoittelun piiriin. Theraplayn peruskurssiin kuuluu kuluvan vuoden jäsenyys yhdistyksessä, joten jäsenyyden alkaessa samana vuonna, jo mahdollisesti maksettu jäsenmaksu hyvitetään koulutuksen hinnassa.

K: Voiko Theraplayn peruskurssin käydä, ilman että jatkaa koulutusohjelmassa tutkinnon loppuun saakka Theraplay-terapeutiksi tai -työntekijäksi?

V: Peruskurssin voi käydä ihan pelkästäänkin, ilman lähtemistä jatkokoulutukseen ja näin ottaa arvokkaat opit käyttöön omassa työssään. Tällöin omaa Theraplay-opeilla tehtävää työtä voi kutsua esim vuorovaikutushoidoksi, mutta Theraplay-hoitoja voi toteuttaa vain koulutusohjelmaan rekisteröityneet (ja sen myötä työnohjauksessa käyvät) opiskelijat.

K: Voiko Theraplayn peruskurssille hakea, vaikka ei ole työparia jonka kanssa tehdä Theraplay-hoitoja?

V: Kyllä voi. Theraplay-hoitoja voi toteuttaa myös yhden työntekijän mallilla. Työnohjaajilta saa jatkossa hyviä neuvoja myös tilanteeseen, jossa työparia ei ole mahdollista käyttää Theraplay-hoidoissa ja silti päästä prosessissa eteenpäin.

K: Voiko Theraplayn peruskurssin järjestää omassa työyhteisössä, tilauskoulutuksena?

V: Ilman muuta, Theraplayn peruskursseja on järjestetty eri puolella Suomea eri organisaatioiden toimesta ostopalvelukoulutuksina useita kertoja. Prosessia on ollut näin helppo jatkaa oman työyhteisön sisällä toteutettavilla työnohjauksilla.

Suomen Theraplay-yhdistys on myös tarvittaessa ohjannut yhteisön ulkopuolelta osallistujia ostopalvelukoulutuksina järjestettyihin koulutuksiin, mikäli niissä on ollut tilaajan ilmoituksesta paikkoja jäljellä ja toiveita jakaa kustannuksia.

Tarjouspyynnöt ostopalveluna toteuttaviin koulutuksiin ystävällisesti osoitteella info@theraplay.fi