Peruskurssin A-osan jälkeen

K: Milloin seuraava B-osa järjestetään?

V: B-osa järjestetään aina kysynnän mukaan: Voit ilmoittautua mukaan ns. jonotuslistalle sitoumuksetta info(a)theraplay.fi, niin ilmoitamme sinulle kun uuden B-osan ajankohta on selvillä.

K: Onko peruskurssin B-osa sisällöltään samanlainen kuin A-osa?

V: B osa on sisällöltään erilainen, kuin A-osa. B-osa on ensisijaisesti työnohjauksellinen kokonaisuus, johon osallistujat tuovat omia tallenteita sekä kysymyksiä, jotka ovat nousseet esiin Ryhmätheraplaytuokioiden tai vuorovaikutusleikkituokioiden suunnittelusta, toteutuksesta tai arvioinnista. B-osassa voidaan perehtyä myös työstä nouseviin erityiskysymyksiin, joihin ei vielä pysähdytä syvemmin A-osassa. B-osassa on mahdollista edelleen tarkentaa omaa koulutusprosessia sekä antaa ja saada vinkkejä toisilta osallistujilta.

B-osassa voi myös rekisteröityä koulutusohjemaan, jos kouluttautuva ei ole ehtinyt sitä vielä tehdä.

K: Voinko osallistua B-osaan, ilman että olen vielä ohjannut omaa ryhmää/ minulla ei ole videota vedetystä tuokiosta?

V: B-osaan voi osallistua vaikka ei ole ohjannut omaa ryhmää. Jos mahdollista, kannattaa osallistujan pyrkiä ohjaamaan ryhmäkertoja ennen B-osaa.

K: Haluaisin suorittaa Ryhmätheraplayohjaaja-tutkinnon, miten minun tulee edetä?

V: B-osaan osallistuminen, yhdistyksen jäseneksi liittyminen ja oman työnohjaajan löytäminen ovat askeleet kohti valmistumista.

K: Minulla ei ole vielä omaa Ryhmätheraplay-työnohjaajaa, mistä löydän sellaisen?

V: Suomen Theraplay-yhdistyksen hyväksymät Ryhmätheraplay-työnohjaajat löytyvät Työnohjaajat-sivultamme. Siellä esiteltyjen työnohjaajien antama työnohjaus on ainoastaan Ryhmätheraplayn koulutusohjelmassa hyväksyttyä. Tarvittaessa yhdistys auttaa sinua löytämään itsellesi oman työnohjaajan/ vapaan paikan alueellasi kokoontuvassa työnohjausryhmässä: info(a)theraplay.fi.

K: Kuinka koulutusohjelmaan rekisteröityminen tapahtuu?

V: Katso koulutusohje sivulta Kouluttautuminen ja sieltä Ryhmätheraplay-ohjaajatutkinnon koulutusrakenne /Kohta 2. Rekisteröityminen Ryhmätheraplay-koulutusohjelmaan.