K: Voiko uutta Theraplay-työnohjausryhmää perustaa omalle paikkakunnalle?
V: Toki. Työnohjausryhmiä on perustettu Helsingistä Rovaniemelle, järjestely vaatii vain hiukan paikallista aktiivisuutta oman ryhmän (4-6 henkeä) kokoamiseksi. Yhdistys auttaa mielellään työnohjaajan löytämisessä info(a)theraplay.fi
K: Theraplay-opinnoissani on ollut vuosien taukoa, ja nyt haluaisin aktivoitua opintojen loppuun saattamiseksi uudelleen, kuinka minun tulee edetä?
V: Suosittelemme olemaan yhteydessä omaan työnohjaajaan – hän osaa arvioida tauon keston ja muiden vaikuttavien tekijöiden perusteella toimet taitojen päivittämiseksi ja koulutusprosessin uudelleen käynnistämiseksi.
K: Mitkä Teemapäivistä (eli Theraplayn koulutusohjelmaan kuuluvista jatkokoulutuspäivistä) ovat pakollisia?
V: Teemapäivistä pakollisia suoritettavia ovat aiheelta MIM-Menetelmän käyttö Theraplay-terapiassa (lyhyesti MIM-Teemapäivä) sekä Vanhempien kanssa tehtävän työn teemapäivä. Kaiken kaikkiaan teemapäiviä tulee olla valmistumisen hetkellä suoritettuna neljä (4) kappaletta, joista kahden aiheet saa valita itseään eniten hyödyttävistä aihealueista. Teemapäivien aihesisältötarjonta vaihtelee hiukan vuosittain. Aiheista voi esittää yhdistykselle myös toiveita: info(a)theraplay.fi.
K: Kuinka väli- ja loppuarvioinnit käytännössä toteutetaan?
V: Välinauhan kohdalla suunnilleen puolien vaadittavista hoidosta ja tarvittavista teemapäivistä ollessa suoritettuna ja loppunauhan kohdalla kaikkien suoritteiden ollessa valmiina, oman työnohjaajan kanssa sovitaan välinauhan lähettämisestä Theraplay Instituuttiin Yhdysvaltoihin. Tarkemmat ohjeet itse lähetysprosessista koulutusohjeessamme: II Koulutuksen rakenne / Kohta 8. Täytäthän myös väli-/loppuarviolomakkeen.
Suomen Theraplay-yhdistys on lisäksi pyrkinyt vuosittain järjestämään väli- ja loppuarvio-nauhannäyttöpäivän Suomessa, jolloin Theraplay Instituutin edustaja(t) tulevat paikalle arvioimaan opiskelijoiden suoritteita. Lisätietoja voit löytää koulutuskalenteristamme.