Yleistä

K: Mitä eroa on Theraplaylla ja Ryhmätheraplaylla?

V: Theraplaylla tarkoitetaan Theraplay-terapiaa, joka on vuorovaikutuksellinen ja leikkisä, lyhyt terapiamuoto, jota saa tarjota vain siihen koulutetut pätevöityneet ammattihenkilöt. Ryhmätheraplay puolestaan on aikuisten ohjaajien ja ryhmän osallistujien välistä, ja samalla ryhmän keskeistä, etukäteen suunniteltua leikkimielistä toimintaa, jota toteutetaan yleisesti mm. varhaiskasvatuksessa.

K: Kuka voi liittyä yhdistyksen jäseneksi?

V: Suomen Theraplay-yhdistys tarjoaa jäsenyyttä kaikille Theraplaysta kiinnostuneille.

K: Teen gradua/ opinnäytetyötä Theraplaysta, mitä neuvoja yhdistyksellä on tähän antaa?

V: Suomen Theraplay-yhdistys suosittelee aiheeseen perehtymiseksi lukemaan ajantasaisimpana opuksena viimeisimmän painoksen englanninkielisestä Theraplayn käsikirjasta sekä tutustumaan yhdistyksen sivuilla oleviin materiaaleihin.

Tärkeää on huomioida, että mahdollista empiiristä tutkimusta varten seurattavat/ haastateltavat Theraplayta harjoittavat toimijat todella ovat päteviä ja siten oikeutettuja Theraplayta tekemään.Terapauttien tiedot löytyvät yhdistyksen sivuilta.

K: Onko Theraplayn Käsikirjaa mahdollisuus tilata Suomen Theraplay-yhdistykseltä?

V: Theraplayn Käsikirjaa ei valitettavasti ole mahdollista saada yhdistykseltä suoraan. Teosta hankittaessa suosittelemme ajantasaisimpana painoksena englanninkielistä, tuoreinta painosta.

K: Osallistuin aiempana vuonna Theraplay-koulutukseen, mutta olen kadottanut todistukseni. Voinko saada tilalle uuden?

V: Tottakai. Yhdistys toimittaa uuden todistuksen kadonneen tilalle hintaan 30 euroa (sis. alv). Tiedot suoritetusta koulutuksesta, sen ajankohdasta ja toivotusta postitusosoitteesta tulee ilmoittaa yhdistykselle osoitteella info(a)theraplay.fi

K: Mitä tarkoittaa MIM Theraplayn koulutusohjelmassa?

V: MIM on lyhenne MIM-Havainnointimenetelmästä Marschak Interaction Method.

Suomen Theraplay-yhdistyksen tarjoama MIM-koulutus koskee menetelmän käyttöä vain osana Theraplay-terapiaprosessia.

Huom! Laajemmat havainnointikoulutukset tai opiskelu MIMin käytöstä osana muuta potilas/asiakastyötä tapahtuvat muiden tahojen tarjoamina pidempinä koulutuksina.